Mediekoncernen People People People erbjuder sina anställda terapi

People People People (PPP), en ledande aktör inom reklam, PR och digitala byråtjänster med över 400 anställda över hela Sverige, Norge, Finland och England, har tagit ett steg framåt för att adressera medarbetarnas psykiska hälsa. Sedan 2022 erbjuder de terapisamtal och onlinehjälp via Ahum.

5
min read

När tecken på mentala påfrestningar började påverka arbetsplatsdynamiken vände de sig till Ahum. "Vi hade ett brådskande behov av att stödja vårt team snabbt. Det var avgörande för oss att hitta en lösning som kunde leverera det nödvändiga stödet inom några timmar," förklarar Angelica.

Enligt data från Försäkringskassan är 41 procent av sjukfrånvaron bland kommunikatörer och marknadsförare relaterad till psykisk ohälsa. Siffran är högst av alla yrkesgrupper, högre än exempelvis lärare och sjuksköterskor vars arbetsmiljö ofta beskrivs som psykiskt påfrestande. 

“Vi vill att alla hos oss, oavsett om du är strateg, kreatör eller projektledare, ska kunna göra sitt livs jobb. Och för att lyckas med det behöver vi ge dem de bästa förutsättningarna,” säger Angelica.

Angelica betonar styrkan i att ha en extern partner för stöd. Det gör det mindre rörigt och tillåter ett bredare perspektiv.

"Som chef är det också otroligt avlastande att veta att jag har Ahum nära till hands för att snabbt erbjuda hjälp till våra anställda. Att känna sig sedd och hörd är avgörande för vår personal, och jag känner mig verkligen rustad att ge det stödet nu, utan att behöva axla rollen som amatörpsykolog."

Se bildmaterial här.

För mer information, kontakta:

Stina Rasmussen, PR-ansvarig på Ahum

0737-346377

stina@ahum.se

ahum logo
Ahum Works

Own your emotions

Link Copied!